Har du tørr hud eller livløst hår? Da kan arganolje være redningen. Oljen fungerer balanserende og gir huden og håret en ny glød.

Hva er arganolje?
Arganoljen blir omtalt som gulloljen eller flygende gull. Den utvinnes av argannøtten som vokser på argantrær i Marokko. I flere århundrer har oljen blitt brukt av kvinner i Marokko, og det er en av naturens mest effektive fuktighetsgivende oljer. Den blir sett på som luksuriøs og er kjent for å gi fuktighet til hud og hår. I tillegg til å stramme opp og gi ny glød til huden.

Hva hjelper arganolje mot?
Oljen er rik på vitamin E, essensielle fettsyrer og antioksidanter. Oljen er naturlig anti-age som reduserer rynker og linjer. Den er perfekt dersom du har akne, psoriasis, utslett eller eksem. Den passer til fet, tørr og kombinasjonshud  og virker balanserende på huden.

Arganolje som hudpleie
Ansiktet bør være vasket og rent før du smører inn oljen. Du kan fint bruke sminke etterpå siden oljen absorberes lett. Den kan også brukes før du legger deg og fungere som en nattkrem. Dersom du har tørre legger eller albuer kan arganolje hjelpe. Den kan brukes på hele kroppen og kan forminske synligheten av strekkmerker.

Arganolje er perfekt hvis du har svake negler og tørre hender. Du kan enten smøre et tynt lag med olje eller ta noen dråper olje i lunkent vann og dyppe hendene i vannet.

Arganolje som hårpleie
For tørt, sprøtt eller livløst hår kan arganolje være redningen. Oljen kan brukes både i tørt eller vått hår. Husk at oljen er drøy og du trenger bare litt. Smør oljen inn i tørt hår, ta håret i strikk og la det virke over natten før du vasker det dagen etter. Du kan også bruke det som en kur etter å ha vasket håret.

Om du bruker hårføner, rettetang eller krølltang kan du bruke litt arganolje først siden den er varmebeskyttende.