Visste du at ansiktshuden skal pleies forskjellig hver sesong? Ansiktshuden er tynnere og mer følsom enn resten av kroppen. Derfor trenger huden mer fuktighet om høsten på grunn av kulde. Her er 4 tips til hvordan du kan få en flott høsthud!

1. Gode hudpleierutiner gir sunn hud
Ansiktet er oftere utsatt for sollys og UV-stråling. Vask ansiktet med lunkent vann og bruk en rensekrem eller -gel før fuktighetskrem morgen og kveld.

Ansiktskremen bør inneholde naturlige ingredienser og lite parfyme. Noen kjemikalier kan være skadelige og føre til helseproblemer som hormonforstyrrelser og økt risiko for kreft. Du vil ikke spise mat som er farlig og da bør heller ikke huden få produkter som kan være skadelig.

2. Ansiktsmaske – det lille ekstra
Ubalanse i huden kan rettes opp med en ansiktsmaske. Om du har uren hud er leirmasker det beste, om huden din blir tørr i kulden bør du bruke en maske som gir fukt.

Ansiktsmaske kan brukes 1-2 ganger i uken og påføres på nyrenset hud, ansikt og hals. Hvor lenge den skal virke kan være litt ulikt, men alt fra 5 til 20 minutter før den tørkes av med fuktet klut eller svamp.

3. Har du tørr hud? Da kan olje være redningen!
Olje er rik på essensielle fettsyrer som øker hudens immunforsvar og kan brukes til for eksempel til rens, hud, slitte hårtupper og på lepper. Alle kan bruke olje, selv om du har fet hud for den skaper balanse i huden.

Det er viktig at oljen er oljebasert og ikke vannbasert for at den skal fungere optimalt. De billigste produktene inneholder ofte mineraloljer. Disse tetter porene og skaper irritasjoner og acne. Derfor er naturlige oljer å foretrekke fordi dette er olje av høy kvalitet som er et tryggere valg.

4. Dag + Nattkrem = Sant

Dagkrem, nattkrem eller 24-timers krem er viktig for å tilføre huden ekstra fukt for en sunn og naturlig hud. Ansiktshuden er mer følsom og trenger en egen krem, derfor bør du ikke bruke bodylotion i ansiktet.

Det er også viktig å huske at solen kan fremdeles være sterk selv på høsten. Noen varianter av dagkrem inneholder også solfaktor. Disse beskytter mot UV-stråler fra solen som er viktig for å unngå rynker.