Ingen liker å være forkjølet, og vanligvis varer det bare i 7-10 dager. Her er noen tips til hva du kan gjøre selv for å unngå å bli forkjølet. 

Klær og antioksidanter

Det sier seg vel selv at når det blir kaldere ute, må du ta på deg mer klær. I tillegg er det viktig å tilføre kroppen ulike vitaminer for et sterkt immunforsvar. Antioksidanter finnes i frukt, bær og grønnsaker, i tillegg til økologiske urteteer.Ferskpresset juice er også en god kilde for C-vitamin og antioksidanter. Unngå konsentrat da de består av vann, sukker og tilsatt smak, med andre ord ikke så mye antioksidanter.

Kosttilskudd – Når kroppen trenger litt hjelp

Kalsium er et viktig mineral for bendannelse, tenner, muskler, nerveaktivitet og blodkoagulasjon. For at kroppen skal ta opp kalsium trenger den D-vitamin. Siden solen er den beste kilden til D-vitamin kan det være vanskelig å få i seg nok kalsium på høsten og vinteren. Derfor er Floradix Kalsium et godt kosttilskudd. Den inneholder ekstrakter av gulrøtter, nype og mango.

Hold deg frisk med omega-3

Omega-3 er gunstig for hjerte- og karsystemet, i tillegg til hjernen. Denne fettsyren er noe som kroppen ikke danner selv, og må tilføres gjennom mat eller tilskudd. Effekten av omega-3 vil gjøre kroppen din bedre rustet til å holde deg frisk. I tillegg til å spise fet fisk, kan du bruke linfrøolje som inneholder omega-3 i matlagning.

God håndhygiene og rikelig med søvn

Det finnes flere kjerringråd, tabletter og lignende for å styrke immunforsvaret, men det viktigste er faktisk god håndhygiene. I tillegg er det viktig å få rikelig med søvn og unngå stress. Studier viser at om du sover mindre enn seks timer per natt, firedobles risikoen for forkjølelse. Om du blir forkjølet, går det over av seg selv, men Floradix Alpenkraft kan lindre smertene. Den er effektiv ved bronkittinfeksjoner og forkjølelser.

Hjelper det med C-vitamin sjokk?

Å ta mye C-vitamin etter at du har blitt forkjølet har liten virkning. Derfor er det viktig å tilføre kroppen C-vitamin hver dag. En god huskeregel er at frukt og grønt med sterke farger inneholder mye C-vitamin. For eksempel appelsin, paprika, sitron og spinat er gode kilder til dette. Dersom du ikke får i deg nok av disse, kan du bruke kosttilskudd. Floradix Formula er et natulig vitamin- og mineraltilskudd som styrker immunforsvaret.