- 4. november 2020
- 0 Comments
- Økologisk, helse, Tips & Tricks, Trending, Mat og drikke
En frisk og deilig fruktsalat med både bitre, søte, syrlige og nøtteaktige innslag.
Dette trenger du (fire porsjoner):
- 1 stk. moden mango (ca. 350 g)
- 1/2 ananas (ca. 700 g)
- 2 stk. rosa grapefrukt
- 1 lime
- 3 ss Vitaquell lønnesirup (klikk for bestilling)
- 2 ss Vitaquell Valnøttolje (klikk for bestilling)
- 50 g valnøttkjerner
Slik gjør du det:
Skrell mangoen, skjær kjøttet fra steinen og del det opp i kiler. Skrell og fjern stilken fra ananasen og skjær den opp på langs i kiler. Fjern skallet og den hvite underhuden fra grapefrukten, skjær ut massen mellom skillemembranene, og ta vare på saften. Skyll og gni limen i varmt vann og skjær av tynne strimler av skallet med en skreller. Klem ut lime-juicen. Rør sammen limejuicen, lønnesirupen, valnøttoljen og den oppsamlede grapefruktjuicen til en blanding. Hakk opp halvparten av valnøttkjernene i biter. Fordel fruktbitene på tallerkenene, og dryss over hele og hakkede valnøtter og strimlene av limeskall. Drypp den flytende blandingen over sausen – og retten er klar til servering.