Fargen på denne pesto’en er uvanlig pga den irrgrønne gresskaroljen, som er kaldpresset ved -40 grader C. så alle næringsstoffene er bevart. Gresskarfrø har et svært høyt innhold av L-tryptophan (naturlig antidepressiva og søvnfremmende), magnesium, sink, alfa- og beta-karotener og b-vitaminer.

Korianderen innholder også mineralene sink, magnesium, kalium, kalsium, fosfor og jern, og vitaminene K, C, B og A. Den har høyt antioksidantnivå og virker smertedempende – men er mest kjent for avgiftning av tungmetaller(hodet).

 

Spis terapeutisk pesto, som blant annet kan ha følgende helseeffekter:

  • Dempe betennelse
  • Næringsstøtte til kreftpasienter
  • Bra for prostatahelse
  • Forbedrer mental velvære
  • Bekjemper hårtap hos menn
  • Flott for hjertehelse
  • Hjelper med å behandle diabetes
  • Styrker blærefunksjonen

 

Dette trenger du:

3,5 dl thai-basilikum
2,5 dl koriander
2,5 dl rå mandler
3 dl Vitaquell olivenolje (kan kjøpes her)
1,5 dl Vitaquell gresskarolje (kan kjøpes her)
1 hel presset hvitløk
2ts Maldon salt
Saft av 1 sitron

 

Slik gjør du det:

Rens og vask urtene godt. Stilken fra koriander kan også brukes. Av thai basilikum, kun blader fordi stilkene er harde og treaktig. La koriander ligge i vann, de blir spreke og saftige, mens basilikum tåler det svært dårlig, og renses rett før bruk. Spin de helt tørre i salatslyngen.

Mal mandlene i kjøkkenmaskinen til fint mel. Ha i en bolle. Deretter kjører du presset hvitløk, urtene, og saltet sammen med oljene så du får en «saus». Tilsett «mandelmelet» i oljeblandingen og sitronjuicen til du får en passelig pesto. Smak til med salt og sitronjuice så du er fornøyd. Fyll opp en glasskrukke som er sterilisert. Hell over ca 1cm olivenolje. Oppbevart i kjøleskapet skal pestoen holde seg to uker. Men den varer ikke så lenge 😊