Hva er egentlig vitaminer og hvorfor stresser så mange av oss med å få nok av dem? Her er en aldri så liten ABC om vitaminer.

Føler du deg gjerne slapp og sliten når våren kommer?

Når dagene blir lengre og nettene kortere, og fuglene kvitrer og solen stråler – ja, da er våren kommet. De fleste av oss merker at energien øker, og vi blir både blidere og mer aktive. Men for noen virker våren motsatt, de blir slappe og nedstemte.

Kroppen forsvarer seg mot pollen
Rundt 20 prosent av befolkningen lider i større eller mindre grad av pollenallergi. Den allergiske reaksjonen skyldes at kroppen forveksler ufarlig pollen med virus og bakterier. Dermed setter kroppen inn sine forsvarssystemer for å bekjempe pollenstøvet. Resultatet er man blir både trøtt og slapp, akkurat som når man er forkjølet.

Er plagene alvorlige, må det nok legemidler til. Ved relativt milde plager kan et naturmiddel som Floradix Alpenkraft hjelpe. Det er en effektiv og velprøvd urteekstrakt som gjør godt for luftveiene og virker slimløsende og hostedempende.

Når våren kommer sover noen dårligere
En utbredt årsak til fenomenet vårslapphet er nok ganske enkelt for lite søvn. Når det er lyst store deler av døgnet sliter mange med søvnen. Sover man dårlig over tid føler man seg naturlig nok både sliten og uopplagt, mange kan også lettere bli nedstemt og deprimert. Her har vi samlet noen tips som forhåpentligvis kan bidra til bedre søvn.
https://www.naturimport.no/naturarkivet/slik-sover-du-bedre

Vitamin- eller mineralmangel
Mangel på visse vitaminer og mineraler kan føre til svekket immunforsvar. Da kan det hende at man blir gående å “hangle” og være trøtt og uopplagt, uten at man føler seg direkte syk.

Det finnes mange typer kosttilskudd som kan hjelpe, men ingenting er vel bedre enn naturmetoden – altså å ta for seg av naturens eget medisinskap. Brennesle har en lang rekke medisinske egenskaper og kan være til hjelp ved vårslapphet som skyldes lav blodprosent og mineralmangel. Den er svært rik på C-vitamin, jern og mineraler, dessuten virker den rensende og bidrar til at kroppen blir kvitt slaggstoffer. Plukk gjerne med deg brennesle direkte fra naturen og bruk den i supper etc. Veldig sunt og veldig godt. Eller ta den som flytende kosttilskudd i form av brenneslejuice.

Brennesle kan for øvrig også ha effekt ved allergier som høysnue, fordi den  virker dempende på betennelsesreaksjoner i kroppen. En studie utført ved American College of Naturopathic Medicine viste at halvparten av testpersonene mente den var bedre eller like bra som annen medisin de hadde tatt mot høysnue.

http://www.naturdoktor.no/index.php/brenneslesuppe-renser

http://www.mabra.com/etikett/

http://www.naaf.no/fokusomrader/allergi-og-overfolsomhet/pollenallergi/