Her er ti økologiske urteteer du med fordel kan drikke – både for helsens og smakens skyld.

Skal du drikke grønn te – og det bør du gjøre – pass på å velge en av høy kvalitet. Da er du sikret at innholdet av virkestoffer, aroma og smak er optimal. Salus Grønn te er et godt valg, den holder farmasøytisk kvalitet og er full av antioksidanter.

Kamillete er mest kjent for sin beroligende effekt, men den inneholder ogsåstoffer som kan styrke immunforsvaret og lindre muskelkramper og menstruasjonssmerter. Den er også god ved mageproblemer.  Salus kamillete er fremstilt av tørkede økologiske kamilleblomster med høyt innhold av eteriske oljer.

Kjerringrokk-te er styrkende for hud, hår og negler. Den virker også vanndrivende og er ideell ved urinveisinfeksjoner, blærekatarr og prostataproblemer.Obs! Gravide og ammende samt diabetespasienter anbefales å avstå fra bruk av kjerringrokk.

Brenneslete smaker bedre enn det kanskje høres ut som, men først og fremst er den svært sunn. En kopp brenneslete daglig virker rensende, bedrer fordøyelsen, kan forebygge blærekatarr og har også vist seg å redusere risikoen for diabetes 2. Den er dessuten rik på jern og andre mineraler.

Alpenkraft Urtete er sammensatt av en rekke urter som gjør den effektiv ved forkjølelse og plager i luftveiene. Ideell ved hoste, heshet og sår hals. Dessuten smaker den friskt og deilig.

Mate-te lages av den søramerikanske urten mate, som er kjent for sin oppkvikkende og stimulerende virkning. Mange har erfart at den er effektiv i forbindelse med slanking. Mate-te er dessuten svært rik på antioksidanter.

Fennikelte har en lakrisaktig smak og brukes i urtemedisinen primært mot plager i luftveiene, blant annet bronkitt, hoste og halsbetennelse. Den er også gunstig mot dårlig fordøyelse og mageproblemer.

Timiante er også effektiv ved fordøyelsesbesvær og ikke minst forkjølelse, takket være urtens slimløsende egenskaper. Samtidig har teen en hostedempende effekt. Mange setter dessuten pris på den sterke aromaen og den karakteristiske smaken.

Peppermyntete er rik på eteriske oljer, særlig mentol.  Urten er kjent for for sine mange gunstige virkninger, blant annet er den appetittvekkende, kvalmedempende, brekningshemmende, betennelseshemmende og beroligende.

Rooibos Massai-te er en rød, søtlig og velsmakende drikk laget av en viltvoksende afrikansk plante (rooibos betyr rød busk på afrikaans). Drikken inneholder verken koffein eller tein, og blitt svært populær over hele verden både på grunn av de mange helsebringende egenskaper og den gode smaken.