De fleste innovasjoner har sin bakgrunn i eksepsjonelle personligheters arbeid. Dette gjelder også for vår leverandør av naturlige helse- og kosttilskuddsprodukter, det tyske selskapet Salus – som i dag produserer over 1500 produkter og eksporterer til over 60 land over hele verden.

 

Motivert av sin egen alvorlige sykdom studerte selskapets grunnlegger, Dr. Otto Greither (1867-1930), årsaker til og forebygging og behandling av ulike helseproblemer. Han kom frem til at mange sykdommer starter med forstyrrelser i fordøyelsessystemet.

Sammen med et ønske om at det han lærte skulle komme flere til nytte, førte dette til at han etablerte det medisinske konseptet “Salus-behandlingen” og produksjon av medisiner i Salus-fabrikken (senere Salus Haus) i Munchen i 1916.

En helhetlig tilnærming til helse
Et drøyt tiår senere ble helseproduktene fra Salus distribuert til salgs og informasjonspunkter over hele Tyskland. Helsekostbutikker utviklet seg til viktige agenter for en helhetlig tilnærming til helse. Salus etablerte seg i front av en bevegelse og forretningsfilosofi som hadde som mål å integrere sosiale, økologiske og helsemessige aspekter til felles glede og nytte.

Grunnleggerens filosofi og prinsipper står fortsatt sterkt i virksomheten, og mange av hans teorier er siden blitt bekreftet av ny forskning.

Høykvalitetsprodukter til nordmenn i over 40 år
I dag har Salus en verdensledende posisjon i markedet for naturlige helse- og kosttilskuddsprodukter, herunder te og urteblandinger, juice, drops og flytende kosttilskudd.

Natur-Import er meget stolte av vårt lange og gode samarbeid med Salus – som har gjort det mulig for oss å forsyne det norske markedet med naturlige høykvalitetsprodukter i over 40 år. Blant Salus-bestselgerne i Norge kan nevnes det flytende jerntilskuddet Floradix Formula, magnesiumtilskuddet Floradix Magnesium, Brenneslesaft og Alpenkraft.

Organisk landbruk
Salus mener at mat og medisiner aldri er bedre enn råvarene de er produsert av. Selskapet velger derfor råvarer svært nøye, og foretrekker de som kommer fra sertifisert, organisk landbruk. Med omhu velges de beste medisinske urtene og ingrediensene til produksjonen.

Salus står for mat og medisiner uten konserveringsmidler, kunstig smak eller genmodifiserte landbruksvarer. Selskapet har også som mål at flest mulig av urtene og medisinplantene skal komme fra økologisk landbruk.

Kvalitet i alle ledd
Varesortimentet, markedet og produksjonen utvides stadig – og teknologi- og kvalitetsfokuset er meget sterkt i alle ledd av virksomheten. Alle produktene, være seg medisiner, mat, kosttilskudd og te’er – produseres i henhold til farmasøytiske produksjonsforskrifter, og både råvarer og ferdige produkter kontrolleres grundig ved selskapets laboratorium.

I henholdsvis 2006 og 2007 ble det nye ferdigvarelageret i Bruckmühl og den nye juice-fabrikken i Schoenenberger i Magstadt innviet. Selskapet investerer fortløpende i moderne produksjons-, pakke- og tappesystemer, og bygget nye kontoreiendommer i 2014.

Miljø og bærekraft
Miljø og bærekraftig utvikling har hatt et særskilt fokus i Salus helt fra start. Virksomheten genererer sin egen strøm fra vann og sol, og dette dekker opptil 90% av virksomhetens forbruk. Resten fås fra fornybare kilder. Selskapets strømforsyning har vært 100% fornybar og CO2-nøytral siden 2002.

Salus forretningsvirksomhet har siden starten for over 100 år siden vært preget av kontinuerlig satsing på sosial og miljømessig balanse og utvikling.