Magnesium er et av de viktigste mineralene i kroppen, og er involvert i mer enn 300 biokjemiske reaksjoner. Derfor er det ikke det minste rart at mange av våre mest utbredte plager og lidelser kan forklares med magnesiummangel.

Rastløse ben er en lidelse som i følge svenske tall forekommer hos 11 % av voksne kvinner og 6 % av voksne menn. Forekomsten øker med alderen, og plagene er mest uttalt om kvelden og natten.

Et effektivt magnesiumtilskudd kan i mange tilfeller fjerne eller lindre denne lidelsen. Det samme gjelder også en rekke andre svært utbredte plager; som angst og uro, stress,
konsentrasjonsproblemer, hodepine, hjertebank, slapphet, dårlig søvn og kramper i leggene – for å nevne noen.

Årsaken til at magnesiumtilskudd kan hjelpe, er at dette mineralet som nevnt deltar i så mange av kroppens prosesser. Derfor kan mangel gi seg så mange forskjellige utslag.

Får vi ikke nok magnesium gjennom maten?
Mineralet magnesium inngår i fargestoffet klorofyll, og finnes derfor i de fleste grønne grønnsaker – og dessuten i belgfrukter, nøtter, korn og animalske matkilder som melk, kjøtt og fisk. Derfor skulle man tro at et normalt kosthold inneholder tilstrekkelig med magnesium.

Dessverre har moderne, intensivt jordbruk medført at maten er blitt mindre næringsrik enn tidligere. Undersøkelser fra USA viser at innholdet av magnesium i kosten er mer enn halvert de siste hundre årene.

Flytende tilskudd gir best opptak – og ingen bivirkninger
En ulempe ved tilskudd av magnesium er at det ofte gir mageproblemer, særlig forstoppelse og oppblåsthet. Det skyldes at magnesiumtilskudd i pilleform er tungt nedbrytbart. Disse ulempene unngås ved å innta et flytende magnesiumtilskudd, for eksempel Floradix Magnesium. Det sikrer også et mye bedre opptak, blant annet takket være fruktsyrene som juicen inneholder.

Kilder:
http://tidsskriftet.no/2004/01/oversiktsartikkel/rastlose-bein
www.fortsett.no/artikler/2016/6/10/magnesium-et-glemt-mineral/