Supergod, næringsrik og helt vegansk. Så enkelt tilbereder du en sunn og deilig potet- og rødbetsalat!


Dette trenger du:

8 mellomstore poteter
5 mellomstore rødbeter
Saft fra halvannen sitron
1 klype malt spisskummen
4 spiseskjeer Vitaquell lønnesirup (klikk og bestill)
2 spiseskjeer Vitaquell Solsikkeolje blandet med 3 spiseskjeer økologisk Vitaquell Olivenolje (Klikk og bestill)
1 bunt finhakket mynte
1 bunt finhakket persille
1 bunt karse
1 sikori
1 spiseskje Vitaquell Omega-3-DHA-olje (Klikk og bestill)
1 spiseskje hvit Balsamico-eddik
1 teskje lønnesirup
Kvernet salt og pepper

 

Slik gjør du det:

1. Skyll potetene og rødbetene grundig, og kok dem i en stor kjele med rikelig vann i ca 20 min.

2. Tøm av vannet, skrell potetene og rødbetene før de blir kalde og del dem i fire eller åtte deler avhengig av størrelsen.

3. Visp sitronsaften sammen med spisskummen, lønnesirupen, oljene og urtene. Salte og pepre etter egen smak og hell blandingen over potetene og rødbetene. Dekk til og la dem avkjøles, og smak deretter til med salt, pepper og lønnesirup.

4. Skyll og del opp sikorien og karsen og bland med de resterende ingrediensene. Anrett og server sammen med potet- og rødbetsalaten.

Dryss mynte eller persille over salaten.