- 20. oktober 2020
- 0 Comments
- Økologisk, helse, Tips & Tricks, Mat og drikke
Denne retten bør du prøve! Sunn, vegansk – og en skikkelig smaksbombe.
Dette trenger du (4 porsjoner):
- 4 løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss Vitaquell økologisk solsikkeolje (klikk for bestilling)
- 200 g krydret tofu
- 2 bokser tomatsaus (passerte tomater)
- 2 små bokser kidney-bønner (vekt etter avsiling ca 265 g)
- 2 små bokser tomatpuré
- 500 – 600 ml vann
- 1 – 2 terninger grønnsaksbuljong
- 1 chili
- 40 g Vitaquell vegansk paté (klikk for bestilling)
- spisskummen
- merian
- løpestikke eller annet passende krydder
Slik gjør du det:
Finhakk løken og hvitløken og bland dette med solsikkeoljen. Tilsett tofuen smuldret opp med en gaffel og stek blandingen. Løs opp buljongterningene i kokende vann, og tilsett buljongen, tomatsausen, tomatpuréen, de avsilte bønnene, den hakkede chilien og patèen – og bland godt i pannen. Krydre etter egen smak med passe mengde spisskummen, merian og løpestikke eller annet passende krydder. Kan gjerne serveres med fullkorns-baguette som tilbehør.