- 7. juni 2019
- 0 Comments
- Mat og drikke, Økologisk, helse, Tips & Tricks
Karameller til frokost? Jepp, uten sukker, laktose, gluten og skyldfølelse! De er attpåtil beriket med gresskarolje.
Er det noe spesielt med gresskaroljen? Ja, den har et svært høyt innhold av L-tryptofan (naturlig antidepressiva og søvnfremmende), magnesium, sink, alfa og beta karotener og b-vitaminer. Kort sagt helsepleiende karameller.
Dette trenger du:
- 2,5 dl finhakkede rå mandler eller andre nøtter/frø
- 20 dadler eller ca 2,5 dl ferdig renset og hakket annen tørket frukt/bær
- 150 gr hampfrø uten skall (kjøpes på helsekost)
- 100 gr smør og Vitaquell kokosfett (kan kjøpes her)
Fordeling etter lyst og tilgjengelighet. Hvis du bare bruker smør, blir det veldig tungt å blande deigen sammen. Kombinasjonen smør og kokosolje gir en deilig karamellsmak. - 2 -3 ss rå kakaopulver av godt merke
- 1dl Vitaquell gresskarolje (kan kjøpes her)
- Evt kakaonibs
- Evt tørkede tranebær
- Evt 1 plate økologisk 70% sjokolade
Slik gjør du det:
Hakk mandlene nesten til mel og ha så i de ferdig rensede (stenfrie og skylte) dadlene. Bland godt sammen i kjøkkenmaskinen. Ha i kakaopulveret, gresskarolje, smør, kokosfett og hampfrøene uten skall. Kjør alt sammen i kjøkkenmaskinen til en seig masse.
Du kan så velge om du ruller massen til kuler eller fylle i hjerteformer. Ha alternativt for å spare tid, massen i en liten rektangulær form og klapp den sammen. Dryss gjerne på ekstra rå kakaonibs, kokosmasse eller tørkede tranebær som dyttes ned i formen. Avkjøl i fryser eller kjøleskap. Ta så ut formen og skjær til terninger, så store du ønsker. Anbefaler at de bør ha maks høyde på 3 cm. Må oppbevares i kjøleskap eller fryser til de er oppspiste. Selv smeltet jeg og glaserte hjertene med mørk 70 % sjokolade.
De er nydelige til en kopp gullmelk, grønn te eller kaffe 😊