Karameller til frokost? Jepp, uten sukker, laktose, gluten og skyldfølelse! De er attpåtil beriket med gresskarolje.

Er det noe spesielt med gresskaroljen? Ja, den har et svært høyt innhold av L-tryptofan (naturlig antidepressiva og søvnfremmende), magnesium, sink, alfa og beta karotener og b-vitaminer. Kort sagt helsepleiende karameller.

Dette trenger du:

  • 2,5 dl finhakkede rå mandler eller andre nøtter/frø
  • 20 dadler eller ca 2,5 dl ferdig renset og hakket annen tørket frukt/bær
  • 150 gr hampfrø uten skall (kjøpes på helsekost)
  • 100 gr smør og Vitaquell kokosfett (kan kjøpes her)
    Fordeling etter lyst og tilgjengelighet. Hvis du bare bruker smør, blir det veldig tungt å blande deigen sammen. Kombinasjonen smør og kokosolje gir en deilig karamellsmak.
  • 2 -3 ss rå kakaopulver av godt merke
  • 1dl Vitaquell gresskarolje (kan kjøpes her)
  • Evt kakaonibs
  • Evt tørkede tranebær
  • Evt 1 plate økologisk 70% sjokolade


Slik gjør du det:

Hakk mandlene nesten til mel og ha så i de ferdig rensede (stenfrie og skylte) dadlene. Bland godt sammen i kjøkkenmaskinen. Ha i kakaopulveret, gresskarolje, smør, kokosfett og hampfrøene uten skall. Kjør alt sammen i kjøkkenmaskinen til en seig masse.

Du kan så velge om du ruller massen til kuler eller fylle i hjerteformer. Ha alternativt for å spare tid, massen i en liten rektangulær form og klapp den sammen. Dryss gjerne på ekstra rå kakaonibs, kokosmasse eller tørkede tranebær som dyttes ned i formen. Avkjøl i fryser eller kjøleskap. Ta så ut formen og skjær til terninger, så store du ønsker. Anbefaler at de bør ha maks høyde på 3 cm. Må oppbevares i kjøleskap eller fryser til de er oppspiste. Selv smeltet jeg og glaserte hjertene med mørk 70 % sjokolade.

De er nydelige til en kopp gullmelk, grønn te eller kaffe 😊

Tags: