Påsken er tid for sosial hygge og gode matopplevelser med familie og venner. Ved hjelp av denne enkle oppskriften kan du overraske med en vegetartaco som både er sunn og smaker fantastisk.

Dette trenger du (2 porsjoner):

½ løk finhakkes
En håndfull purre
Et par fedd hvitløk
2,5 dl mandel og valnøttblanding
2,5 dl gulrøtter
2 ss pistasjnøtter
2 ss tacokrydder
1 ss finhakket ingefær
1 chili finhakket
2ss olivenolje
saft av ½ sitron
1 boks Vitaquell pate
1 bunt koriander
evt.soyasaus
salatblader som tacoskjell
Valgfritt tilbehør: tomat, paprika, mais, rå løk, salsa, guacomole, jalapenos.


Slik gj
ør du det:

  1. Nøtteblandingen bløtlegges over natta, la drypptørke før bruk, ellers blir de «melne» når de hakkes.
  2. Grovhakk nøttene i matmølle, legg dem i en bolle.
  3. Hakk gulrøtter, purre og løk. Tilsett sitronsaft, olivenolje, soyasaus, tacokrydder og Vitaquell pate.
  4. Blande nøtter og grønnsaker sammen og smak til med chili.

La tacofyllet hvile minst 30 min før servering. Dryss over finhakket koriander ved servering. Blandingen smaker kjempegodt sammen med tortillalefser, tacoskjell eller et sprøtt salatblad.