En frisk og deilig fruktsalat med både bitre, søte, syrlige og nøtteaktige innslag.

 

Dette trenger du (fire porsjoner):

 

Slik gjør du det:

Skrell mangoen, skjær kjøttet fra steinen og del det opp i kiler. Skrell og fjern stilken fra ananasen og skjær den opp på langs i kiler. Fjern skallet og den hvite underhuden fra grapefrukten, skjær ut massen mellom skillemembranene, og ta vare på saften. Skyll og gni limen i varmt vann og skjær av tynne strimler av skallet med en skreller. Klem ut lime-juicen. Rør sammen limejuicen, lønnesirupen, valnøttoljen og den oppsamlede grapefruktjuicen til en blanding. Hakk opp halvparten av valnøttkjernene i biter. Fordel fruktbitene på tallerkenene, og dryss over hele og hakkede valnøtter og strimlene av limeskall. Drypp den flytende blandingen over sausen – og retten er klar til servering.