Slik fungerer superingrediensen ingefær

Fra antikke India og Kina til Hellas og Roma, har rot av ingefær vært sett som et kulinarisk og medisinsk vidunder. Se hvilke fordeler denne superingrediensen har.


Har du vondt i halsen eller blir du fort reisesyk? Da kan ingefær være løsningen. I tusenvis av år har ingefær blitt spist og drukket kanskje nettopp på grunn av den helsebringende effekten den hevdes å ha.

Har du vondt i magen kan du for eksempel spise litt ingefær. Den reduserer luft i magen og kan virke stabiliserende ved diaré. Høye nivåer av kostfiber i ingefær gjør at den er spesielt bra for fordøyelsen, skriver frukt.no.


En rekke positive helseeffekter
Ingefær hevdes faktisk å hjelpe mot kvalme, forkjølelse, influensa, giktsmerter, morgenkvalme og den skal ha positiv effekt på hjertet.

Ved sår hals kan du legge en bit ingefær på tungen eller la den trekke i teen. Den har også god forebyggende effekt på forkjølelse - den er proppfull av antioksidanter som kan dempe betennelse.

For stive og støle muskler
Forskere ved Universitetet i Georgia har funnet ut at å spise ingefær gjør at du unngår stivheten og stølheten som kommer etter trening. I studien løftet forsøkspersoner vekter i 11 dager samtidig som de spiste tilskudd av ingefær. Stølheten ble redusert med 25 prosent, viste resultatene.

Vi anbefaler

anbefaling ingefaerGINJER/Ingefær dråper FORTE
Lemon Pharmas ingefærekstrakt er fra sertifiserte økologiske avlinger, er beroligende for magen og gir en indre varme.

Bestill i nettbutikk >

NYHETSBREV

Øvrige artikler

Vi benytter informasjonskapsler/cookies på våre websider for å få vite hvordan sidene brukes og for å tilpasse sidene enda bedre for våre besøkende.