6 ting du kan bruke hummus til

Er dette uka du vil prøve noe nytt? Her har du seks måter du kan bruke det deilige tilbehøret som blir kalt hummus.

Hummus er en velsmakende kikert-puré som er vanlig i midtøsten. Etterhvert har det også har blitt vanlig i den vestlige verden. Kanskje fikk du med deg Storbritannias nyeste hummus-krise?

Ikke bare er hummus smakfullt, tilbehøret er også veldig sunt. Hummus er laget av kikerter som inneholder blant annet proteiner, jern og B-vitamin. Dette tilbehøret kan du med andre ord spise med god samvittighet. 

Kanskje vil du prøve hummus? Her er seks måter du kan spise det: 

1. Istedenfor smør eller majones

Hummus er perfekt på brødskiva og er en sunn erstatning til for eksempel smør og majones. Mange bruker hummus med agurk, tomat og litt salat på brødet, og da har du en enkel og sunn lunsj på kort tid.

Hummus på brødskiva

 


2. På fisk

Hummus er en god smakssetter til middagen. Du kan for eksempel smøre hummus over fiskefileten før du baker den i ovnen.


3. Tilbehør til middag

Grillsesongen nærmer seg med stormskritt og da er det godt å vite at hummus passer perfekt til forskjellige typer grillmat! Bruk det som tilbehør til for eksempel grillet kylling eller annet kjøtt.

4. Dipp til grønnsaker
Hummus som dipp


5. Varm, med litt smør og pinjekjerner…

Hummus kan varmes i stekeovnen sammen med litt smør, pinjekjerner og en dryss paprika-krydder. Bruk cirka 1 spiseskje smør til 1,5 dl hummus. Varm alt sammen i en liten ovnfast form på 210 grader i 15 minutter. Spesielt godt på brød og til grønnsaker.
Varm hummus

6. Hummus i wraps

Hummus er en god smakssetter og kan gjøre enkle wraps til en mer spennende opplevelse. Godt til for eksempel paprika, kylling og litt salat.

Hummus i wraps
Har du lyst til å smake hummus? Se tilbudet vårt i nettbutikken.

NYHETSBREV

Øvrige artikler

Vi benytter informasjonskapsler/cookies på våre websider for å få vite hvordan sidene brukes og for å tilpasse sidene enda bedre for våre besøkende.