Kaker som gjør seg klare i kjøleskap eller fryser er populære i sommerhalvåret. Å lage en fristende sjokoladekake blir enklere ved å bruke Macadamia sjokokrem eller Nuxi sjokokrem fra Vitaquell. Bland med litt agar agar oppløst i vann for å få sjokokremen luftig og stiv.

 

Raw sjokoladekake med vanilje og sjokokrem

Bunn
1 ½ dl hasselnøtter, valnøtter eller mandler
1 dl revet kokos
2 dl havregryn
150 g dadler (uten steiner)
2 ss bakekakao
2 ss kokosolje, smeltet
1 ss kakaosmør (eller kokosolje), smeltet

Vaniljekrem
3 dl usaltede cashewnøtter, utbløtt i vann i minst 2 timer
4 ss lys fibersirup (eller annen søtning. Gjerne hvit siden kremen er lys.)
2 ts sitronsaft
1 ss kokosolje, smeltet
5 dråper vaniljeessens

Sjokoladekrem
2 ts agar agar + ½ dl vann
1 – 2 glass Nuxi Sjokokrem
eller
1-2 glass Macademia Sjokokrem

Sjokoladeganache
4 ss bakekakao
2 ss kokosolje, smeltet
2 ss kakaosmør, smeltet
4 ss fibersirup
2 avokado

 

Bunn: Bland ingrediensene i food-prosessor og kjør til en samlet masse. Hell massen i en springform kledd med plastfolie og bre den jevnt over hele bunnen. Sett formen i fryseren.

Vaniljekrem: Kjør alle ingrediensene til en glatt masse i food-prosessor. Fordel kremen jevnt over bunnen og sett kaken tilbake i fryseren

Sjokokrem: Bruk Macadamia sjokokrem eller Nuxi sjokokrem. La vann og agar agar småkoke i fem minutter, og tilsett dette i kremen. Sjokokremen fordeles jevn over den stivnede vaniljekremen. La kaken hvile i kjøleskap, gjerne over natten.

Sjokoladeganache: Smelt kakaosmør i en kjele og rør inn kokosolje, kakaopulver og sirup. Kjør det sammen med avokado i en food-prosessor til en krem. Fordel ganache på toppen av kaken og sett i kjøleskapet frem til servering.

 

 

Oppskriften er inspirert av Opplysningskontoret for brød og korn (www.brodogkorn.no).