Vitaminer og mineraler er viktige for å opprettholde en sunn og velfungerende kropp. Derfor tar mange ekstra av disse produktene. Men vet du egentlig hva de inneholder? 

De aller fleste av oss inntar en eller annen form for kosttilskudd, vanligvis for å sikre at vi får tilstrekkelig med vitaminer og mineraler. Men så er spørsmålet: Er det likegyldig om disse tilskuddene er basert på naturlige råvarer eller om de er kjemiske “etterligninger”, det vil si at de er syntetisk fremstilt?

Det hevdes at man finner den samme kjemiske strukturen i syntetisk fremstilte vitaminer som i de naturlige. Men det sies ingenting om hvorvidt opptaket i kroppen er like effektivt og gunstig når vitaminet er tatt ut av sin naturlige sammenheng.
Syntetiske næringsstoffer – venn eller fiende? 
I naturlig mat er doseringen alltid perfekt, og man risikerer ikke å få i seg for store doser verken av vitaminer, mineraler eller andre stoffer. Jevnlige inntak av syntetisk fremstilte næringsstoffer kan over tid føre til ubalanse.
Noen forskere mener til og med at kroppen oppfatter syntetiske vitamintilskudd som en inntrenger og en trussel som må angripes. Sånn sett kan denne typen tilskudd virke mot sin hensikt og faktisk svekke immunforsvaret i stedet for å styrke det.
Benzosyre i tyttebær og i cola er vel neppe det samme 
En britisk studie viste at inntak av konserveringsmiddelet benzosyre kan øke risikoen for hyperaktivitet og en rekke allergiske reaksjoner hos barn  Hos små barn kan det dessuten indirekte føre til redusert  vekst. Benzosyre finnes i naturlig form i tyttebær. Mengden er beskjeden og de færreste fråtser vel i tyttebær til daglig. Derfor er da også benzoninnholdet i tyttebær fullstendig harmløst.
Syntetisk fremstilt benzosyre tilsettes i langt større doser i for eksempel cola. Barn som drikker mye brus kan få i seg opptil 15 ganger mer benzosyre enn det som regnes som anbefalt daglig inntak.
Vi holder en knapp på naturen og mener bestemt at ingenting er bedre enn å innta næringstoffene vi trenger på mest mulig naturlig vis. Derfor er våre produkter hundre prosent naturlige og fri for kunstige tilsetningsstoffer.