Hvis naturlige hudpleiemider er bra for huden, skulle man kanskje tro at det beste er å lage dem selv av naturens ingredienser?

Svært mange hudpleieprodukter er basert på planter og vekster som finnes i naturen. Men legg merke til ordene “basert på”, for det er nemlig slik at de naturlige ingrediensene trenger hjelp for å være virksomme. I mange tilfeller virker de også bedre når de kombineres med hverandre.

Mangler aktive stoffer
Men det største minuset med hjemmelagd hudpleie er at den mangler de aktive stoffene som finnes i profesjonelle produkter, som bidrar til at kremen absorberes i huden. Profesjonelle hudpleieprodukter er utviklet gjennom forskning og langvarig testing, og har som oftest dokumentert effekt.

Useriøse hudpleieråd
Det florerer med velmente hudpleietips på nettet, og du kan finne bloggere som anbefaler alt fra eggehvite til salt og potetmel som hudpleie. Det beste tipset vi kan gi er å ikke følge disse tipsene. Vær i hvert fall skeptisk.

Vi skal ikke snakke ned gode, gamle skjønnhetstips som å legge et par agurkskiver over øynene. Agurken er så mild og består nesten utelukkende av vann, så det er en skånsom fuktighetstilførsel til den tynne huden rundt øynene. Problemene oppstår når man tar i bruk sterkere saker fra naturen, som for eksempel sitron – og smører det rett på huden. Det kan virke mot sin hensikt, og føre til uttørring og til og med blemmer på huden. I beste fall er de fleste hjemmelagde produktene uvirksomme, eller de har en svært kortvarig effekt.

Naturbasert og profesjonelt
Problemet med industrielle hudpleieprodukter er at de ofte tilsettes svært mange – og til dels omstridte – kjemikalier, som eksempelvis parabener.

Arya Laya-serien fra Naturimport er fri for denne typen kjemiske tilsettingsstoffer, og er i stedet basert på organisk dyrkede planter og urter. Som vi pleier å si: Huden din er et naturprodukt. Derfor fortjener den naturlige hudpleieprodukter.

Huden din er altfor verdifull til å eksperimentere med.

Kilder:
https://www.abcnyheter.no/livet/mote/2014/02/12/193321/det-er-absolutt-ikke-all-hudpleie-du-burde-lage-selv
http://www.kk.no/mote-skjonnhet/5-ting-du-aldri-bør-smøre-i-ansiktet-37996