Brennesle har i århundrer vært kjent for sine mange positive effekter på kroppen. I folkemedisinen har den ry for å være blodrensende og vanndrivende, og dermed gunstig for blant annet nyrefunksjonen.

På grunn av sitt høye innhold av jern bidrar den også til økt bloddannelse. Den er også tradisjonelt mye brukt for å kurere ulike former for fordøyelsesbesvær og blærekatarr.

De vidunderlige flavonoidene
I nyere tid har det vist seg at brenneslen også har mange andre egenskaper. Den kan bidra til å få fart på stoffskiftet, og den kan minske risikoen for å utvikle diabetes 2. Brennesle har også et høyt innhold av mange verdifulle flavonoider, som har en rekke gunstige effekter på kroppen. Flere forskningsresultater viser at flavonoider kan beskytte kroppen både mot kreft og utvkling av hjerte-/karsykdommer.

Som om ikke det er nok tyder nyere forskning på at et rikelig og jevnt inntak av flavonoidholdige matvarer kan bremse aldringsprosessen av hjernen.


Så enkelt kan det gjøres

Det er altså svært mange gode grunner for å få i seg noen doser brennesle med jevne mellomrom, aller helst hver dag. En enkel måte er å ta et par skjeer brenneslejuice før du spiser frokost. Du kan naturligvis også plukke og rense brennesle selv, og lage for eksempel suppe av den. Fordelen med å innta brennesle som ferdigpresset juice er at det er mye enklere – ikke minst i vinterhalvåret.

Er det ikke fint at noe som kan gjøre så vondt kan gjøre så mye godt?